Besøk vårt fargeunivers

.

Farger har stor innvirkning på hvordan vi føler oss, og er en viktig del av vår hverdag. I våre Fargerike-butikker finner du inspirerende fargevegger med 210 farger i ulike nyanser, utviklet gjennom 25 år. Kom innom, og la deg inspirere!

Farger skaper personlige rom, de kan gi oss ro, fornyet energi eller lun hygge. Våre fargevegger hjelper deg på veien når du leter etter den perfekte fargen. Her kan du ta et dypdykk i alle regnbuens nyanser, og du vil du garantert finne din favorittfarge enten du er ute etter å male taket, gulvet, møbler, eller alt sammen, – muligheten for et personlig uttrykk er stor!

Fargevegg med fargelameller

Vi hjelper deg gjerne med fargevalget

Det er mange hensyn å ta når man skal velge farger, blant annet lysforhold i rommet, andre farger i interiøret som den nye fargen skal passe sammen med, og ikke minst gulvet ditt. Det er mange faktorer som spiller inn på hvordan fargen på veggen vil oppfattes, nettopp hjemme hos deg.

Vår fargevifte inneholder over 400 farger, og er et godt verktøy i letingen etter akkurat den fargen du ønsker. Våre fargeeksperter står klare i butikkene for å hjelpe deg med å finne din personlige fargepalett, om du ønsker det.

Fargevifte

Test fargen før du starter ditt maleprosjekt!

I våre butikker finner du små fargelameller, ser du på disse i rommet hvor du skal male, får du et inntrykk av hvordan blir. Er det behov for større fargeprøver har butikkene store ferdigmalte oppstrøkplater til utlån, disse hjelper deg å se fargen på en større flate, og gir et godt inntrykk av fargeopplevelsen. Spør gjerne i butikken om du kan låne de med deg hjem. 

Ønsker du å se fargen på enda større flater, er en liten prøveboks kjempesmart. Vi anbefaler alltid å male opp lerret med fargene du ønsker å se nærmere på. Lerret kan du flytte rundt i rommet, og du får ikke sjenerende flekker i etterkant. En farge vil som regel alltid se litt annerledes ut når du får den på veggen hjemme, nettopp fordi du ikke har samme lysfold og samme interiør som i butikken.

Fargevegg

Husk at de forskjellige glansgradene på maling gir forskjellige inntrykk av en farge. En farge vil se mørkere ut jo mer glans det er i malingen, og samme farge oppfattes som lysere, med mindre glans.

Årets Farge

Fargerike kårer hvert år, Årets Farge! I butikkene vil du finne oppdaterte inspirasjonshefter, fargekart, fargeprøver, brosjyrer og oppstrøksplater i årets farge. Våre fargeeksperter har all kunnskap som skal til, de er oppdaterte og hjelper deg gjerne med planleggingen av ditt oppussingsprosjekt.

Årets farge, fargelameller

Tips: For å gjøre innredning enklere er det fornuftig å lage en fargepalett. Paletten viser hvilke farger interiøret består av, og fargesirkelen er sentral i arbeidet med å utvikle en fargepalett. En komplett fargepalett har tre komponenter: Hovedfarge, aksentfarger og kontrastfarge. Spør oss gjerne om råd.

Ta turen innom din lokale Fargerike-butikk, og få med deg litt inspirasjon og fargekart, helt gratis! Ønsker du at vi skal komme hjem til deg, tilbyr vi også hjemmebesøk.

Fargekart

Vi i Fargerike har lang erfaring med fargevalg og konsulterer på både små og store oppussingsprosjekter. Vi hjelper derfor gjerne til, men husk at det er ditt hjem og du som bestemmer. Følg hjertet og velg det du faller for!

Velkommen til vårt fargeunivers!