Årets Farge 2018 er BLÅ

.

For 7 år siden lanserte Fargerike den første Årets Farge. Siden har vi utfordret norske hjem med røde, oransje og rosa vegger. Vi har blandet oss frem til fargekart som kanskje har presset oss utenfor normen og komfortsonen med eksotiske impulser og kontinental inspirasjon i stuer, soverom og kjøkken. Etter 7 magiske år skjedde det plutselig en endring, det var Årets Farge som fant oss; Blått!

Hvert år har vi valgt Årets Farge basert på trendanalyser og tendenser i tiden, både hvem vi var som menneske det året og hva som beveget seg i interiørbransjen og motebildet. Etter 7 magiske år skjedde det plutselig en endring, det var Årets Farge som fant oss; Blått! Den snek seg frem mellom gult, grønt og brunt.

Årets Farge 2018 - Blått!

Blått er fargen som de fleste nordmenn elsker, og fargen som ikke krever så mye. Den smyger seg inn i hjemmene våre, i hverdagen, i vår mentalitet – i vår søken etter ro og natur og med en link til vår historie. Og ikke minst språk som beskriver mye av hvem vi er; den blå timen, bondeblått, himmelblå, blåmandag, blåøyd, blåbær, blåskjell, blåklokke og blånende fjell. I eventyrene er det jo 3, 7,12 og 20 som er de magiske tallene. Etter 7 år feirer vi oss selv i eventyrlige Fargerike, med et helt nytt magasin som tar for seg trendfargene våre, et trendmagasin med vekt på Årets Farge: Blått!

Årets Farge 2018 - Blått!

Til hvert fargekart og farge har vi skapt fire unike stiler med utvalgte støttefarger, stiler som appellerer til ulike personligheter, eller kanskje er det slik at alle stilene ligger implisitt i hver og en av oss. Vi liker ikke å bli satt i bås, men kombinere på tvers av stiler. I alle fargekartene tidligere år har vi alltid hatt en «norsk» trend, med en link til noe som er forankret i folkesjelen vår. I år var det kanskje denne impulsen og tendensen som ropte høyest til oss, og som presset frem valget om Årets Farge; blåfargens viktige rolle i den norske kulturen og samtiden.

Nytt fargekart med Årets Farge 2018!

Fargepaletten Natthimmel lar deg bli omfavnet av nattens fløyelsmyke mørke. Denne paletten består av fire dype blåfarger, og fargene er inspirert av nattehimmelen og den mystiske skumringstimen der dagen går over i natt.

Fargepalett Natthimmel

Fargepalett Natthimmel. Årets Farge 2018

Fargepaletten Himmelspeil er paletten som er inspirert av himmelen over byen, fargen på en skyfri himmel som skimtes bak skyskrapere, og som speiler seg i blanke fasader.

Fargepalett Himmelspeil

Fargepalett Himmelspeil. Årets Farge 2018

Fargepaletten Himmel og Hav. I denne paletten har vi hentet inspirasjon fra norsk kystkultur og tradisjonelle bondehjem og kombinert havblått, himmelblått og hvitt. Dette er farger som gir et klassisk og landlig uttrykk.

Fargepalett Himmel og Hav

Fargepalett Himmel og Hav. Årets Farge 2018

Fargepaletten Morgendis er farger som er beroligende å være i, de åpner opp og gir følelse av luft. Kjølige nyansene av blått passer perfekt inn i den nordiske naturen.

Fargepalett Morgendis

Fargepalett Morgendis. Årets Farge 2018

For oss handler det ikke til syvende sist om selve fargen, men hva fargen gjør med oss og hva den representerer – og hvordan du kan bo og leve med Årets Farge. Derfor håper vi i Fargerike at du i år senker skuldrene, søker kommunikasjon, natur, ro, balanse, pusterom, den blå sjelen, blå timer og blå rom. Blått lindrer og helbreder, men gir også energi i kraft av å dempe stress. Og lov oss at du i løpet av 2018 tar deg tid til å sitte stille gjennom den blå timen, mellomrommet mellom dag og kveld ... og bare være ...

Se hele fargekartet her.