Årets Farge 2018

.

Blått er en farge som snakker til den norske folkesjelen, det er den fargen som flest nordmenn har som sin favorittfarge.

Kanskje er det på grunn av vår nærhet til havet? Fargen smyger seg inn i hjemmene våre, i hverdagen, og i vår mentalitet – i vår søken etter ro og natur. Blåfargens synlige rolle i språket vårt sier kanskje litt om hva denne fargen betyr oss; den blå timen, bondeblått, himmelblå, blåmandag, blåøyd, blåbær, blåskjell, blåklokke og blånende fjell. Blå er en medgjørlig farge som ikke krever så mye. Den gir pusterom og luft, skaper balanse og en følelse av ro.

Fargekartet er delt inn i 4 unike paletter, noen farger er blitt hentet frem fra glemselen og nye har kommet til. Vi har stylet palettene i fire ulike stiler som viser blåfargens mange stemningsleier. Vi håper at du tar deg tid til å senke skuldrene og synke inn i en inspirerende verden av blåtoner. For blå er virkelig en magisk farge.

Natthimmel

Fargepaletten Natthimmel lar deg omfavne av nattens fløyelsmyke mørke med denne paletten som består av fire dype blåfarger. Fargene er inspirert av nattehimmelen og den mystiske skumringstimen der dagen går over i natt.

Fargepalett Natthimmel

Bondeblå FR1915

Himmelspeil

Fargepaletten Himmelspeil er paletten som er inspirert av himmelen over byen. Fargen på en skyfri himmel som skimtes bak skyskrapere, og som speiler seg i blanke fasader. Himmelen som reflekterer byens skiftende lys og puls, fra disige, søvnige morgentimer, til natten som aldri sover.

Fargepalett Himmelspeil

Bombay FR1378

Himmel og hav

Fargepalett Himmel og Hav, i denne paletten har vi hentet inspirasjon fra norsk kystkultur og tradisjonelle bondehjem og kombinert havblått, himmelblått og hvitt. Dette er farger som gir et klassisk og landlig uttrykk, men de er enkelt å frekke det opp med å leke med kontrastfarger og ulike mønstre.

Fargepalett Himmel og Hav

Natthimmel FR1586

Morgendis

Fargepalett Morgendis, med disse fargene skaper du rom som er beroligende å være i, de åpner opp og gir følelse av luft. De kjølige nyansene av blått passer perfekt inn i den nordiske naturen, og de er enkle å bruke i de fleste hjem.

Fargepalett Morgendis

Tåke FR1370

Her handler det ikke om å låse seg til en stil eller trend, men å blande og eksperimentere med fargene, og kanskje utfordre sin egen smak?