Årets Farge 2017

.

Årets Farge 2017 fra Fargerike, Norges største fargehandel, er rødt. Stikkordene for fargen er pasjon, kraft og vitalitet.

Hvordan bestemmer dere hva som blir Årets Farge?

Fargevalget er basert på innsikt fra trendrapporter og interiørmesser, og gjenspeiler tendenser vi ser over hele verden, men vårt hovedmål har hele tiden vært å finne den norske fargen. Fargen sier mye om hvordan forbrukerne ønsker å leve, og nå ser vi en tendens til at folk søker seg mot en livsstil som er ekte, engasjert og fylt av lidenskap. Rødt er dramatikk, drivkraft og energi, det er en farge som oppleves som intens og kraftfull. Nå vil vi være 100 prosent til stede i alt vi gjør, og da er rødt perfekt.

Nå er det heller ikke slik lenger at vi ønsker å bli satt i boks og bli stemplet som en som typisk er sånn og typisk velger sånn. Vi vil gjøre mange ting og la stilen vår utrykke de ulike sidene våre. Rødt er en farge som har mange spennende kontraster i seg og som kan snakke til flere sider av oss på samme tid.

Hva er nytt med rødt i 2017?

Rødt er så mye mer enn en knallrød hyttevegg! Vi har satt sammen et fargekart med fire nye paletter og har brukt disse fargene i stylingen for å få frem de ulike personlighetene og vise hvordan du kan bruke fargene. Her finner du alt fra oppdaterte varianter av de klassiske ”hyttefargene” til eksotiske farger som er inspirert av tropiske strøk. 

I paletten som vi har kalt Nostalgisk Ro har vi hentet inspirasjon i det enkle livet på hytta, naturens ro og fargene på trevegger, og her finner du farger som har bleknet i sol og vind. Dette er farger som aldri går av moten, og som passer godt sammen med det grønne i norsk natur.

Nostalgisk Ro palett

Paletten Djerv Lek er leken, utadvendt og eksotisk, her finner du friske, varme og klare rødfarger som er inspirert av Cuba og Florida. Disse fargene er for deg som ikke er redd for oppmerksomhet.

Paletten Djerv Lek

Østenfor Sol er en palett med dypere og kjøligere rødfarger som innbyr til meditasjon og indre reiser. Her er fargene inspirert av Østens mystikk og eventyrene fra Tusen og en natt.

Østenfor Sol palett

Paletten Urban Eleganse er sofistikert og litt kjølig, dette er farger som er mørkere og  gir en moden og eksklusiv stil, inspirert av det vi gjerne kaller ”hotellstilen”.

Paletten Urban Eleganse

I tillegg til de røde hovedfargene i palettene har vi valgt ut 32 støttefarger som passer til, disse er delt inn i en varm og en kjølig skala. Her finnes det altså mange spennende kombinasjoner å velge mellom, også for deg som i utgangspunktet er skeptisk til rød.

I fjor var årets farge Rosa, er det helt ut nå?

Så langt derifra, rosa kom som et motsvar til det maskinelle, kalde og grå. Sånn sett er rødt en forlengelse av dette, men den har en sterkere puls enn rosa. På mange av messene vi har vært på har vi sett rosa brukt sammen med rødt. Før var det regnet som en fy - fy kombinasjon, men nå er alt mer lov. Finn din favoritt og sett den sammen med de fargene og mønstrene du liker. 

Les mer om Årets Farge 2017