Sett din Fargerikebutikk   Få spesialtilbud og informasjon ved å velge din lokale Fargerikebutikk.  

byFryd for Fargerike

Fargerike er stolt av å presentere byFryd for Fargerike, designet av Jeanette Lunde spesielt for Fargerike Norge og det norske markedet. Kolleksjonen består av tre tapetdesign.

19.03.2014 TEKST: Fargerike
  • byFryd for Fargerike: Fritt inspirert av rosemaling og norsk tradisjon med et dryss av stjernestøv. Minner fra dager da tiden stod stille. Ro og kun lyden av en klokke som tikker fra bestemors stue. Tapetet har fiberbakside, og kommer i standardruller på 0,5x10 meter. Det er et begrenset opplag på 1500 ruller. Pris kr 448,- per rull. 
  • K O R A L L: Inspirert av lykke, sommer og det enkle i livet. Vandre barbeint i sommergresset. Kjenne vinden stryke varmt og mykt. Tenke at det er godt å bare være. Pris kr 312,- per m².
  • M A G I: Inspirert av eventyr, natur og mystikk. Små alver dansende, balanserende på mosekledde stener og galloperende hester over tåkelagte enger. Gjennomsiktig. Bløte lyder.. Pris kr 312,- per m².

Begge fototapetene kommer i både høyde- og breddeformat. Tapetene bestilles etter mål i nærmeste Fargerikebutikk.


Vi er veldig stolte av dette samarbeidet, forteller Fargerikes kreative leder, Dagny Thurmann-Hoelseth. Vi har fulgt med på arbeidet til Jeanette over flere år, spesielt etter hun vant Årets Interiørtalent i 2012, og hun imponerer med sitt særegne og lett gjenkjennelige uttrykk. 

Kolleksjonen vil være i butikk fra 15.april 2014.


Jeanette Lunde

Jeanette Lunde 40 år, bor sammen med mannen Geir og to fine jenter på et lite småbruk i Skien.Er utdannet og jobber som grafisk designer, men jobber for tiden også som stylist og fotograf. Er en av to i duoen HYSJ - en magisk liten lekeplass. Akkurat nå skaper og selger de unike trykk og vakre porselenskrukker. Ellers nyter hun friheten som freelancer og tror på smil i hverdagen.

byfryd.com

 

 

byFryd + Fargerike

Hva er tanken bak kolleksjonen du har designet for Fargerike?
JL: Jeg liker det som er vakkert, poetisk, sart og annerledes. Kolleksjonen er for meg norsk sommer, magi, romantikk, glede og tradisjon.Kolleksjonen gjenspeiler også uttrykket som jeg har skapt via bloggen og merkevaren min BY FRYD. 

Hvorfor ønsket du å samarbeide med Fargerike om denne kolleksjonen?
JL: Jeg har alltid drømt om å lage mitt eget mønster og tapet, og etter en prat med Dagny måtte jeg spørre om muligheten. Det å samarbeide med Fargerike betyr utrolig mye og det har vært en utrolig spennede, krevende, morsom og lærerik prosess.

Hva var inspirasjonen din da du utviklet designet byFryd for Fargerike-tapetet? 
JL: Her jobbet vi tett med mange ideer samtidig, men fellesnevneren var norsk tradisjon. Denne tapeten er inspirert av rosemaling. For meg handler det om nostalgi og de gode følelsene. Et varmt og åpent hjem, et sted jeg har lyst til å sitte å nyte kaffekoppen min. I fred og ro eller sammen med en god venn, hvor tid ikke eksisterer. Sånn det var å være meg som barn og jeg tror nok besteforeldrene mine hadde vært veldig stolte.

Hvordan har den kreative prosessen vært?
JL: Det har vært en lang og spennende prosess, med mye frem og tilbake. Akkurat som det burde være. Vi startet det hele med at jeg designet en del moodboards, hvor jeg sammen med Fargerike plukket ut to som vi valgte å jobbe videre med. Det har vært en del mailer med ymse forslag, jeg har ikke helt tellinga på hvor mange illustrasjoner jeg satt med til slutt. Men "byFryd" var hele tiden en klar favoritt.Selve fototapetene kom på en måte av seg selv, som et naturlig steg i prosessen. Mønstertapeten tok naturligvis mye lengre tid. 

Hvordan har du jobbet med fargepaletten?
JL: Når det gjelder fargevalget jobbet jeg med visuelle bilder som tåkelagte sommerkvelder, dansende alver, pudderosa sateng og gulldryss. Tankene mine jobber visuelt hele tiden og jeg fikk fort bilder i hodet på hvordan det burde se ut.

Hva er du mest fornøyd med?
JL: Helheten, fargene og spennet i uttrykket. For meg er dette litt magisk.

Hva synes du om at Fargerike satser på norske talenter? 
JL: Det synes jeg er fantastisk og utrolig viktig.