Sett din Fargerikebutikk   Få spesialtilbud og informasjon ved å velge din lokale Fargerikebutikk.  

Årets Farge 2013 er Lilla!

 

I likhet med 2012 er 2013 et spennende år for Norge. Vi fortsetter som annerledeslandet, og resten av verden beskriver oss som en superøkonomi. Norge går godt. Vi er nostalgiske og stolte av å være norske, og er mer opptatt av vår egen kulturarv og identitet enn på lang tid.

16.01.2013 TEKST: Fargerike

Fargerike har kommet frem til tre innflytelsesrike stilretninger for 2013 som er ganske så forskjellige. Det alle tre har til felles er at den norske folkesjelen står i fokus, men den er sterkt påvirket av at vi får impulser fra utlandet gjennom reiser, blogger, magasiner, TV og digitale medier.

Nyanse av Årets farge i Fargerike

Verden blir mindre, mens Norge blir større.

Valget av Årets farge 2013 er tatt på grunnlag av kvalitative og kvantitative undersøkelser fra Fargerikes 110 butikker over hele Norge, samtaler med lokale farge- og interiøreksperter og et tett samarbeid med trendbyrået Nelly Rodi, som er best på fargetrender i det europeiske markedet. I tillegg har vi sammen med NCS Colour Centre i Oslo sett på bevegelser i det profesjonelle markedet.

To nyanser av årets farge, fr1301 og fr1303

Nyanser av lilla har vært ekstremt populære i Norge de siste fem årene, og med god grunn. De nyansene vi har sett mest av, er spesielt vakre i det norske lyset, og sannsynligheten er stor for at 2013 blir året da lilla får «klassikerstempelet».

Det finnes mange beskrivelser av lilla – vi har fiolett (varme lillatoner), indigo (kalde lillatoner), purpur, lavendel, plomme osv. Ofte er beskrivelsene hentet fra floraen eller fra frukt og grønt. Mens lilla blomster er bienes favoritt på grunn av nektarinnholdet, er fruktene ettertraktet på grunn av de høye nivåene av antioksidanter, og beskrives gjerne som supermat.

Årets Farge i lilla med to nyanser

I dette fargekartet kan du lese mer om de viktigste livsstilstendensene innenfor interiør, mat og mote, og fordype deg i ti vakre nyanser av lilla.

Gjennom hele 2013 vil Fargerike lansere spennende produkter som hyller Årets Farge for det norske markedet. Vi håper du koser deg med fargene og finner inspirasjon til akkurat ditt prosjekt!

Klikk HER for å bla gjennom hele fargekartet

Siste fra Fargerike

 • #rosafredag

  Vi i Fargerike synes naturlig nok at fargerike dager er mye...

  AKTUELT | NOVEMBER 2015

 • Årets Farge 2016 er rosa

  I fjor var den oransje. Året før var den blågrønt, og året...

  AKTUELT | NOVEMBER 2015

 • Sjøgrønn jugenddrøm

  Staalehuset er et av Haugesunds mest kjente bygg og mange...

  AKTUELT | OKTOBER 2015

 • Farvel til gulnet panel

  Vi nordmenn er glad i og flinke til å bruke naturlige...

  AKTUELT | OKTOBER 2015

 • Søte drømmer

  Innredningen av soverommet kan ha stor innvirkning på...

  INSPIRASJON | SEPTEMBER 2015